Medlase_Nordic_Eco2

Låg risk
hög säkerhet,
snabb och kort
återhämtning

eCO2 lasern från Lutronic, skräddarsys behandlingarna med CO2, 10 600 nm som behandlar med en Controlled Chaos Technology och skapar ett slumpmässigt mönster med mikroskopiska kanaler i ett fraktionerat mönster, för att minimera värmeuppbyggnad i vävnaden och maximera patientens känsla ger eCO2 en låg risk, hög säkerhet samt en snabb och kort återhämtningstid.

eco2_laser-color-1200x600

Vad är eCO2 laser?

eco2-Human-Histology

Optimal behandling för hudstruktur, ärrvävnad och huduppstramning. eCO2 tillhandahåller 3 olika tippar i storleken 120, 300 och 500 micron samt kirurgiskahandenheter med skärande möjligheter. 120 micron är den tunnaste lasern på marknaden, med en av de djupaste penetrationen på 2.4 mm i vävnaden. Inga förbrukningsprodukter behövs för behandlingarna, därav låg driftskostnad samt hög lönsamhet.

Varför ska du välja eCO2 laser?​

Autoigenkänning

Från maximalt djup till ytlig ablation, eCO2 har de funktioner som behövs för att hantera ett brett spektrum av kliniska tillstånd. Den ultrasnabba tekniken i handenheten med tre olika punktstorlekar 120, 300 och 500 μm gör att man kan anpassa behandlingar. Det kirurgiskahandenheten utgör flera olika skärande estetiska behandlingar.  eCO2:s tip auto igenkänningsfunktion ändrar automatiskt behandlingsinställningar för att justera punktstorlek för behandlingsindikation. Tillsammans säkerställer den avancerade tekniken, snabbt växlingstips och säkerhetsfunktionerna den ultimata kontrollen för bästa resultat.

Statiskt läge

Statiskt läge tillåter traditionell ”stämpling” som tillåter användare att behandla skannade områden på 14 x 14 mm med valbara densitets alternativ för att möjliggöra exakt leverans av laserenergi utan att behöva flera passér som andra system kräver.

Dynamiskt läge

Dynamiskt läge eliminerar helt rutnätet från traditionella lasrar på marknaden och ger en bekvämare behandling genom ’Air Brush’ tekniken. Oavsett om du behandlar avancerade indikationer eller bara  en "touch-up" för att eliminera finalinjer, ger Dynamic Mode dina patienter naturligt utseende.

Behandlingsanpassad laserstråle

120 tippen har hög penetration vilket är användbart för ärrvävnad- och oelastisk hud i behandling, 300 tipp har medium penetration som lämpar sig för porsammandragande effekt och 500 tippen ger en ytlig penetration  som är fördelaktigt för hudföryngring.

Minimera mänskliga fel

Hudkontaktsensorn ser till att lasern bara avfyras när den är i kontakt med huden, vilket minimerar användarens misstag som oavsiktliga laserskott eller att lasern avfyras från fel vinkel.

Matchning av ärrform

Genom att kontrollera formen och storleken på skanningenstypen, rund, fyrkantig, triangel och kvadrat så matchar eCO2 mellan dess laseravtryck och formen på det behandlade området. Detta minimerar oönskade skador på omkringliggande vävnad.

eCO2 laser behandlingområden

Resultat

 • Huduppstramning

 • Rynkor & fina Linjer

 • Hudslapphet/Lös hud

 • Hudföryngring

 • Ärr (akneärr, operationsärr, brännskada)

 • Seborroisk keratos

 • Transepidermal läkemedelsleverans

 • Dyskromi

 • Solar/aktinisk keratos

 • Striae (hudbristningar)

 • Syringom

 • Fibrom/ skintags och hudflikar

Är du beredd att ta nästa steg? Låt oss hjälpa er att lägga upp en budget och utvärdera er lönsamhet för eran nästa investering innan ni tar beslutet.